onsdag 12 mars 2008

Uttalande angående Regeringens nollvision för självmord

Pressmeddelande 12 mars 2008

Den dåvarande riksdagsledamoten Mia Franzén (fp) föreslog under mandatperioden 2002-2006 en rad åtgärder för stärkande av den psykiska hälsan, en av dem var förslaget om en nollvision för självmord. Idag presenterar regeringen sin Folkhälsoproposition och däri finns nollvisionen med. Nu arbetar Mia Franzén från Salem hos Jan Beskow på Västsvenska nätverket för suicidprevention och samarbetar nära med Danuta Wasserman på NASP, (Nationell prevention av suicid och psykisk ohälsa vid Karolinska institutet och Stockholms läns landstings centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa.

Mia Franzén kommenterar:
”Jag har förmånen att få arbeta med att införa nollvisionen, jag får alltså vara med och gå från ord till handling. När nu regeringen så klart visar på inriktningsmålet att ingen ska behöva ta sitt liv för att den mår dåligt psykiskt ökar förutsättningarna för att fler ska kunna få del av t ex psykisk livräddning som är en slags första hjälpen när någon mår psykiskt dåligt.
Det är pressen som måste lätta, inte livet som måste ta slut!”, avslutar Mia Franzén, som är mycket hoppfull och positiv inför framtiden.

Inga kommentarer: