torsdag 28 augusti 2008

Appropå FRA...

...denna diskussion tycks bli oändlig. Jag skulle bara vilja rikta några lugnande ord till alla mina liberala vänner. Det finns fler viktiga politiska frågor! Och det är inte så farligt att tycka och tänka olika, inte ens att göra det på ledarsidor och debattsidor.
Lojalitet i politiska sammanhang har jag upplevt vara ett brett begrepp, med många bottnar.

Jag tycker att det är häftigt att vi har representanter för många riktningar i folkpartiet, att vi lyssnar in och hör olika. Det är inte så farligt, det är dynamiskt och inspirerande.

Med tanke på framtida personvalskampanjande blir lojalitetsfrågan ännu mer mångtydig, det är alltid en svår avvägningsfråga vem man ska lyssna på, sina väljare eller sitt parti. Den som följt partilinjen riskerar också att aldrig bli "massmedialt gångbar" en nobody alltså. Och vem vill företrädas av en sådan? Vad står den för och vems mandat tror ni att denne får?
Personligt ansvar utkrävs ofta-då borde det vara helt ok med personliga ställningstaganden också.
Annars kunde det räcka med en röstande från varje parti- det skulle bli billigt, men knappast demokratiskt eller dynamiskt.

Se det positivt istället med oliktänkare, när de får röster får ditt parti röster och det gynnar även dig, du som varit "lojal".

Många högt uppsatta i folkpartiet kan inte betrakta sig själva som föregångare av den lojala linjen, vilka frågor om inte just de kontroversiella har lett till publicitet och därmed mer makt?

Men som sagt, utan att säga vare sig bu eller bä i själva sakfrågan. FRA börjar bli tjatigt, kom med något nytt och banbrytande, gärna kontroversiellt - vad sägs om att plocka ner alla övervakningkameror vid biltullar och vägar?
Vore ett lyft för integriteten kan jag tycka eller att slippa ha registrerat "frånskild" i personbeviset under civilstånd ...

Inga kommentarer: